Description
Geen speelgoed, maar een echt muziekinstrument. Met MASSIEF bovenblad. Muziekschoolkwaliteit
Viool met 2 jaar garantie. 1/8: voor de jonge speler tussen 4 en 6 jaar. (afhankelijk van de armlengte).
Andere maten verkrijgbaar: 1/4, 1/2, 3/4
Kleur: paars (andere kleuren verkrijgbaar, zie foto 5)
Houtsoorten: vuren blad, esdoornen klankkast.
Met de vier finetuners op het staartstuk is het makkelijk om de viool precies op de juiste toon te krijgen. Stemmen met de houten stemknoppen is immers moeilijk, dus dat doe je enkel tot de snaren ongeveer juist staan.
Voor €89 koop je natuurlijk geen Stradivarius, maar een studieviool, prima om mee te starten. Verwacht dus geen topkwaliteit voor in een professioneel symfonisch orkest, maar het is een goed bruikbaar instrument voor de muziekschool.
Inbegrepen: foamcase, boog (strijkstok) en harsblokje.
Musethic label voor eerlijke handel.
Als je nog geen schoudersteun hebt, schaf je er best eentje aan. Een bijpassende Serafs schoudersteun (1/4-1/8) vind je bij StringsWings ook. Hij kost €15. Een stemapparaatje is ook handig. Je vindt bij StringsWings een geschikt exemplaar, de Cason CS620 of de Joyo JT-01.
Ben je niet helemaal zeker van de juiste maat? Kijk het hieronder na VOOR je bestelt:
Meet van onder de schouder tot aan de vingertoppen. Kijk vooral naar de armlengte. De leeftijd in de tabel is een indicatie. Die klopt niet altijd. Het ene kind is het andere niet.
Armlengte* Viool Leeftijd
43 – 45 cm 1/8 4-6 jaar
45 – 50 cm 1/4 5-7 jaar
50 – 56 cm 1/2 6-9 jaar
56 – 60 cm 3/4 7-11 jaar
60+ cm 4/4 +9jr t/m volw
Enkele belangrijke opmerkingen bij het kopen van een viool en/of strijkstok:
1. VIOOLMAAT. Weet je zeker dat je de juiste maat hebt gekozen? Zo niet, dan is het best om het nu te regelen, zodat je niet te lang hoeft te wachten om de juiste viool bij je thuis te krijgen.
2. LANG HARSEN. Als je een viool in gebruik neemt, verzadig dan de strijkstok door gedurende minstens vijftien minuten hars over de haren te wrijven. Het harsblokje is meegeleverd. Zodra er wit poeder op de haren zit, kan je de strijkstok proberen. Als er een heldere toon uit de viool komt, ben je klaar.
3. LET OP DE SPANNING. Door aan de schroef bij de slof te draaien kan je de boog spannen. Span de boog niet te strak! Je moet de haren nog soepel tegen het hout kunnen duwen. Ook in opgespannen toestand moet de afstand tussen haren en stok kleiner zijn dan aan de slof. Ontspan de boog steeds na gebruik.
4. STEMKNOPPEN DRAAIEN EN DUWEN. Soms lijkt een viool niet te stemmen. De stemknoppen zijn van effen conisch hardhout en draaien terug, wanneer je ze aandraait. Dat is normaal wanneer je ze niet stevig in de andere kant van het kopstuk duwt. Om dit te doen houd je de knopvleugel in de juiste stempositie met je ene hand en met de andere neem je het kopstuk aan de andere kant stevig vast. Dan duw je de knop in het gat aan de andere kant, tot het stevig vastzit. Als je hiermee je viool gestemd hebt, kan je de finetuners gebruiken, die op het staartstuk zitten (zwarte of chrome knopjes). De grote stemknoppen worden dan veel minder gebruikt.
Reviews
There are no reviews yet.